9/11: Haninge akvarieförenings storauktion

Här bokar vi olika träffar/hemma hos osv.
Post Reply
Apistojohan
Posts: 77
Joined: 03 Feb 2014, 02:51
Real Name: Johan Sandstedt
Location: "Söder om Söder" (Sthlm)

9/11: Haninge akvarieförenings storauktion

Post by Apistojohan » 23 Oct 2014, 20:39

Söndagen den 9 november är det dags för Haninge akvarieförenings storauktion. Den har vid det här laget hållits i över 40 år och får väl anses vara hyfsat inarbetad vid det här laget. Trots det finns det alltid saker som kan förbättras, eller så kan man prova något nytt. I år är det dags för en nyhet, nämligen en KVALITETSAUKTION under storauktionen, troligtvis runt kl. 15. (Därmed inte sagt att de andra posterna saknar kvalitet.)

KVALITETSAUKTION
Under kvalitetsauktionsdelen har vi tänkt oss att vi ska auktionera ut fiskar och räkor (och eventuellt växter) med ett minimipris på 100 kr. Vi är alltså inte bara ute efter diskus, utan fisk som inte tillhör standardsortimentet på auktioner. En XL-påse med guppymix hamnar inte på kvalitetsauktionen, men kanske ett gäng SM-Guppy från någon odlare.
Fisk jag gärna ser (ja, nu är jag subjektiv) är exempelvis pansarmalar (minst 5 st. i påsen) (bortsett från kanske Metallpansarmal och Fläckig pansarmal), malar, L-malar, Apistogrammor, räkor med klass… Fisk med lokalitet kan kanske också platsa.
Med kvalitetsauktionsdelen hoppas vi kunna locka till oss lite annorlunda fiskar till auktionen – och kanske även nya köpare och säljare. Fördelen för köpare är att de vet ungefär när kvalitetsauktionsdelen äger rum och säljarna slipper dessutom riskera att fiskarna ropas ut när många redan har gått hem. Vi kommer dock att begränsa antalet poster på kvalitetsauktionen. Vi får se hur utfallet blir. Kanske behöver kvalitetsauktionsdelen lite inkörning.

AUKTIONSTRÅDARNA PÅ OLIKA AKVARIEFORA
Internet och våra akvariefora är bra saker. Auktionstrådarna på olika akvariefora (zoopet.com, ciklid.org, diskusforum.se, redbee.se, loricariidae.se, plantswap.se, akvariefisk.ifokus.se, …) kan säljare använda till att informera om vad de tänker ta med sig till auktionen – och möjliga köpare kan göra detsamma för att informera om vad de är intresserade av. Win-win helt enkelt.

Tid: auktionen börjar kl. 12 (inlämning fr o m kl. 11)
Plats: Runstensskolans matsal vid Haninge centrum (Runstensvägen 9, 136 46 Handen).

SL: De som reser kommunalt tar t ex pendeltåget till Handen eller buss till Haninge centrum.

LITE ALLMÄN INFORMATION OM STORAUKTIONEN
Alla är välkomna som köpare, men för att sälja måste man vara medlem i en SARF-ansluten akvarieförening.
På auktionen ropar vi ut fiskar, växter och andra akvarierelaterade objekt (filter, rötter, akvarier bl a). Lägsta utropspris är 30 kr och buden höjs sedan med minst tio kr. Säljare kan ange ett högre minimipris på objekten.
Betalning sker kontant. Ha gärna med er mindre valörer på sedlarna också, för växelkassan är inte obegränsad. Bankomater finns inne i centrum precis bredvid.
På storauktionen har vi också ett fastprisbord. Har man flera poster av samma slag kan det vara klokt att lägga några av dem på fastprisbordet. Vissa köpare har kanske inte tid att sitta av hela auktionen, men tittar kanske in och snabbshoppar dina poster på fastprisbordet. Och det är bättre än att behöva ta hem posterna igen. På fastprisbordet hamnar också poster för under 30 kr.
Servering har vi också, så ingen behöver vara hungrig.
Haninge Akvarieförening tar 25% i provision enligt SASKs rekommendation.
Mer information finns på vår hemsida: http://www.haningeakvarieforening.se
Välkomna!

User avatar
broddan
Posts: 95
Joined: 11 May 2010, 23:33
Real Name: Daniel Brodin
Location: Huddinge

Re: 9/11: Haninge akvarieförenings storauktion

Post by broddan » 25 Oct 2014, 21:44

Jag kommer ta med mig:

Ultra blue rilli ( en körsbärsräka med djup blå färg med ljusare blå färg mitt på räkan) dessa kommer gå ut på mindre än en tredje del av priset.

PRL Snygga crystal red som bara ger röd vit avkomma

Fissidens fontanus. Supersnygg långsamtväxande mossa perfekt för räkburken

Väl mött

Apistojohan
Posts: 77
Joined: 03 Feb 2014, 02:51
Real Name: Johan Sandstedt
Location: "Söder om Söder" (Sthlm)

Re: 9/11: Haninge akvarieförenings storauktion

Post by Apistojohan » 07 Nov 2014, 01:01

Några förtydliganden om kvalitetsauktionen.
Att samla lite speciella poster till en kvalitetsauktionsdel i storauktionen är mig veterligen ett nytt grepp. De som vill ta med (främst) fiskar till kvalitetsauktionen anmäler det till oss vid inlämningen, men det är slutligen vi som avgör vilka poster som auktioneras ut under kvalitetsauktionsdelen. Max 50 poster är vår ambition. Det är givetvis tillåtet att sätta ett högre minimipris än 100 kronor – och det gäller då också om objektet ropas ut under den vanliga storauktionen.
Vi har även planer att göra en förteckning över objekten på kvalitetsauktionen, eftersom kanske inte alla säljare vill att de ligger framme fram till kl. 15.
För att underlätta lite för oss och för att öka chanserna att få ett bra pris vore det bra för oss, säljare och potentiella köpare om ni som har tänkt ta med er något speciellt la ner lite tid och informerade den ovetande men intresserade massan på olika akvariefora om vad ni har tänkt ta med.

Väl mött på söndag!

Apistojohan
Posts: 77
Joined: 03 Feb 2014, 02:51
Real Name: Johan Sandstedt
Location: "Söder om Söder" (Sthlm)

Re: 9/11: Haninge akvarieförenings storauktion

Post by Apistojohan » 20 Nov 2014, 01:12

Nu är storauktionen avklarad sedan ett tag. Jag hoppas att någon fortfarande minns den. Det var hektiskt och jag hade nog ett par dagar auktionsbaksmälla – och en hel del att göra. Hur som helst är det att tacka alla som var där och så alla som hjälpte till. Det krävs 15-20 frivilliga och en hel del planering och förberedelser för att ”rodda” det hela.
Feedback tas hur som helst gärna emot. Vad var bra, vad har förbättringspotential (fint ord för ”vad var inte helt lyckat”), vad tyckte ni om vår nyhet kvalitetsauktionen?

Ankilill
Posts: 3
Joined: 07 Jul 2014, 14:37
Real Name: Anki Hägg

Re: 9/11: Haninge akvarieförenings storauktion

Post by Ankilill » 21 Nov 2014, 19:17

Första gången jag var på fiskauktion! Jättekul och det enda jag ångrar är de bud jag inte gjorde! Mina små nyinköpta Fjärilsciklider har redan lekt och det lilla Apistogrammaparet av ny modell verkar trivas bra i bottenregionen i vårt stora Discusakvarium. Ancistrusarna gör underverk med algtillväxten.

Ser fram emot nästa gång :-)

Apistojohan
Posts: 77
Joined: 03 Feb 2014, 02:51
Real Name: Johan Sandstedt
Location: "Söder om Söder" (Sthlm)

Re: 9/11: Haninge akvarieförenings storauktion

Post by Apistojohan » 25 Nov 2014, 23:47

Välkommen tillbaka!
Nästa HAF-datum är den 8/2-2015. Då är det akvarieloppis.

Post Reply

Return to “Akvarieträffar”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest